Pivovar Paulaner
První zmínka o klášterním pivovaru pochází z roku 1634. Jedná se o stížnost soukromých pivovarů, které si stěžují na konkurenci mnichů z kláštera Neudeck ob der Au, kteří prodávají pivo zvané „Salvator“, česky zachránce, v klášterních hospodách. Pivo bylo nejprve povoleno prodávat pouze o svátcích, omezení bylo zrušeno až roku 1780. V té době je již produkce pivovaru Paulaner přibližně čtyřikrát větší, než produkce ostatních bavorských pivovarů. K velkému posunu došlo také roku 1806, kdy pivovar získal pivovarník Franz Xaver Zacherl. Pivovar je zásadně modernizován a rozšířen.
Roku 1986 překvapil pivovar Paulaner zbytek světa tím, že uvařil nealkoholické pšeničné pivo – Waitzinger Weisse, dnes zvané Hefe-Weissbier Alkoholfrei. Roku 1996 koupil Paulaner pivovar Thurn und Taxis situován v Řezně. V návaznosti na to uvádí na trh roku 1998 světový unikát – pivo, které je tak svěží jako pivo pšeničné, k jeho výrobě je ale použito žito – Paulaner Roggen.
Pivovar Paulaner se stal jedním z nejvýznamnějších pivovaru v Německu, svoje recepty a technologie se snaží neustále modernizovat tak, aby pivo, které produkuje, dosahovalo té nejvyšší kvality.