La Trappe je jediným trapistickým pivovare na území Nizozemska.
Pivovar La Trappe
Pivovar je založen roku 1884 opate Nivarduse Schweykartem kvůli tehdejší těžké situaci, kdy pouhé farmaření již nedokáže kompletně financovat provoz opatství. Pivo je toho času velmi oblíbené napříč celou populací, především díky dobrým výživovým hodnotám a také díky zdravotní nezávadnosti. Nivardus tedy vysílá jednoho z mladých mnichů, Isidoruse Laabera, do Mnichova za účelem studia pivovarnictví. O sto let později zavádějí mniši značku La Trappe, která se skládá z hlavně silných belgických ejlů. Vařená jsou dle receptu z padesátých let.
Roku 1991 je na trh uvedeno pivo La Trappe Quadruppel, nejsilnější z dosud zde vařených piv. Původní úmysl vařit toto pivo pouze v zimě je díky velkému úspěchu rychle přehodnocen a pivo se začíná vařit celoročně. V následujících letech se tímto pivem inspirovaly i další pivoary.
Na hranici třetího tisíciletí dosahuje růst pivovaru hranici únosnou pro provoz samotnými mnichy. Je tedy angažován první civilní ředitel, který následně navazuje spolupráci s bavorským pivovarem. Dochází k modernizaci pivovaru – je budována nová plnící linka, která umožňuje další vývoj a růst produkce. V následujících letech je pivovar dále postupně modernizován, budována je například nová ochutnávková hala.
Roku 2009 je při příležitosti 125. výročí na počest prvního sládka vyrobeno pivo La Trappe Isid’or. Většina současných výdělků pivovaru putuje na jeho údržbu a provoz opatství a na budování nového opatství v Ugandě.