0

Slovník pivních pojmů

Bachor, CIP, ležácké tanky, mladina. Nerozumíte pivním pojmům? My ano!
Slovník obsahuje 95 pivních pojmů.

Bachor, CIP, ležácké tanky, mladina. Nerozumíte pivním pojmům? My ano!
Slovník obsahuje 95 pivních pojmů.

Máčecí štok

Nádoba k namáčení ječmene v pivovarství před sladováním. Také označována jako náduvník. Více

Máčení ječmene

Proces, který probíhá v náduvníku. Obsahuje přibližně tři fáze, při každé nejprve dochází k zaplavení ječmene vodou a poté následuje vzdušná… Více

Maltasa (α-glukosooxidasa)

Enzym katalyzující štěpení maltosy na dvě molekuly glukosy. Optimální teplota maltosy je 35-40°C, pH je 6. Inaktivuje se nad 40°C. Více

Mladé pivo

Fáze piva, ve které se po zkvašení mladiny přesouvá do ležáckých tanků. Více

Mladina

Cukernatý meziprodukt vznikající v první fázi technologického procesu při výrobě piva. Více

Mladinová pánev

Nádoba ve které probíhá vaření sladiny po přidání chmele, tedy chmelovar. Výsledným produktem je mladina. Více

Mláto

Vytoužené nerozpustné zbytky sladu, které jsou odděleny ve scezovací kádi. Více

Košík

Cena zboží je

0 Kč vč. DPH

Doprava

Platba

Celková cena objednávky je

120 Kč vč. DPH