Pivovar Westmalle je jedním z mála trapistických pivovarů. Produkuje tři druhy piv a také mléčné produkty.
Pivovar Westmalle
Na trapistické opatství byl klášter Westmalle povýšen 22. dubna 1836. Nejvyšší opat Martinus Dom učinil rozhodnutí, že mniši z Westmalle započnou s produkcí vlastního piva. Prvotním produktem bylo světlé a sladší lehké pivo uvařené dvěma mnichy – otcem Bonaventurou Hermansem a Albertikem Kempsem. Druhé pivo, tmavé a silné, bylo do produkce přidáno roku 1856. To je považováno za předchůdce dnešního piva Westmalle Dubbel, jež bylo poprvé uvařeno roku 1926 podle mírně upraveného receptu.
Počátky prodeje klášterního piva se datují do roku 1856, první záznam o provedeném obchodu pochází z roku 1961. Větší rozšíření prodejů a distribuce piva přes obchodníky nastala roku 1921. Pivovar již tenkrát nebyl schopen uspokojit požadavky trhu, proto došlo k jeho rozšíření a modernizaci. Nové pivo Westmalle Tripel bylo uvařeno 1933, které je průkopníkem tohoto názvu. Nynější pivovar, opět rekonstruovaný roku 1991, má roční výstav přes sto tisíc hektolitrů a mimo mnichů zde pracují i externí zaměstnanci.