Jeden z nejstarších stále fungujících amerických pivovarů Anchor se nachází v Kalifornii a jeho pestrá historie sahá až do devatenáctého století. Jako jediný současný pivovar v Americe vaří Steam beer.
Pivovar Anchor
Historie Anchoru začala již v polovině devatenáctého století v období zlaté horečky. Německý sládek Gottlieb Brekle tehdy přijel do Ameriky s rodinou hledat štěstí a roku 1871 koupil starou hospodu, kterou přetvořil na pivovar. Ten se přejmenoval na Anchor v roce 1896, když ho koupil jiný německý sládek Ernst F. Baruth se svým zeťem Otto Schinkelem. Nikdo přesně neví, proč zvolili zrovna toto jméno. Nejspíše se chtěli svézt na vlně popularity blízkého přístavu Port of San Francisco. Roku 1906 potkalo pivovar období velmi nešťastných náhod. Nejdříve to byla náhlá smrt pana Barutha, následně požár a zemětřesení, které pivovar téměř srovnalo se zemí, a nakonec po přesunutí pivovaru kousek od Market Street i nešťastná smrt Otto Schinkela. Pivovaru se ujali sládci Joseph Kraus a August Meyer a Anchor tak přečkal svůj první možný zánik.
V době prohibice nejsou o pivovaru žádné oficiální zprávy. Přepokládá se, že pivovar v nějaké menší míře stále, sic nelegálně, pivo vyráběl, nicméně určitě napjatě čekal s celou zemí na dobu, kdy bude opět moci naplno vařit svůj vyhlášený Steam beer. To se splnilo roku 1933, kdy se výroba zase rozjela oficiálně. Aby to neměli tak jednoduché, v únoru nadcházejícího roku pivovar opět vyhořel. Kraus se ale nevzdal a s novým partnerem Joem Allenem ho znovu vybudovali ve staré cihlové budově.
Další krize nastala v šedesátých letech, kdy se v Americe začala prosazovat ve velkém vyráběná a masivně reklamou podporovaná lehčí piva, která oslabila již tak klesající prodeje Anchoru. Roku 1959 ho tehdejší sládek Joe Allen nechal zavřít. Necelý rok poté ho ale koupil a znovuotevřel Lawrence Steese. I ten měl s pivovarem problémy, protože pro piva najednou nebyl odbyt a v roce 1965 byl málem pivovar uzavřen znova. Na poslední chvíli se ale o této skutečnosti dozvěděl čerstvý absolvent Standfordu Fritz Maytag a ve svém oblíbeném pivovaru si za pár tisíc dolarů koupil 51% podíl a zachránil ho tak od jistého bankrotu.
Začátkem osmdesátých let začal Fritz lahvovat slavný Steam beer a roku 1975 představil čtyři nová piva – Porter, Liberty Ale, Old Foghorn Barleywine Ale a sezónní speciál Christmas Ale. Všechna tato piva se vaří dodnes. I když tehdy Amerika ještě neznala pojem "craft brewing", je jasné, že pivovar Anchor byl na jeho úplném začátku. Roku 1977 přestaly pivovaru stačit jeho současné prostory a po dlouhém hledání se přesunul do staré pražírny kávy blízko Potrero Hill, kde sídlí dodnes. Při pětiletém výročí tohoto přesunu uvařili v Anchoru první pšeničné pivo (wheat beer) v Americe od dob prohibice, které je dodnes známo jako Anchor Summer Beer.
Roku 1989 vedla touha Anchoru po klasickém způsobu vaření piva k uvaření sumerského piva Ninkasi podle nejspíš 4000 let starého receptu. Později téhož roku postihlo pivovar další zemětřesení, které naštěstí nebylo devastující a bylo po něm pojmenováno nové pivo Earthqueake Beer. Roku 1993 se Anchor stal prvním pivovarem na světě s vlastní palírnou.
V roce 2010 oznázmil Fritz Maytag odchod do důchodu a prodej pivovaru Keithu Greggorovi a Tony Fogliovi, kteří se zavázali, že ho budou vést stejně poctivě a s láskou k rukodělnému pivu jako předchozích 45 let Maytag. Anchor tedy dodnes přetrvává jako pivovar s jednou z nejdelších tradic v Americe. Stále vaří pivo s nadšením a velkým podílem ruční práce tak, aby nebylo pouze unifikovaným produktem.