V pvivoaru Innis & Gunn se vynikající skotské ejly nechávají zrát v dubových sudech po rumu a whisky. Vzniká tak výborné spojení těchto nápojů.
Receptura vznikla úplnou náhodou. Na začátku tohoto století pivovar oslovil věhlasný výrobce skotské whisky s velmi neobvyklou prosbou. Plánoval dozrávat svoji whisky v sudech po pivu. Ale v dnešní době nerezových tanků je dřevěných pivních sudů jen poskrovnu. Výrobce whisky tedy pivovaru dodal jeho prázdné sudy po whisky. Zde byly naplněny pivem a nechali ho zrát. Po určité době se pivo vylilo a prázdné sudy byly dodány zpět výrobci whisky. Po několika dodávkách kolegové z výroby zavolali, že zdaleka ne všechno pivo se vylévá. Má totiž vynikající plnou chuť a k tomu je zadarmo. A to by oslovilo každého Skota. Pivovar se tedy rozhodl tímto pivem potěšit milovníky piva ve všech koutech světa. A tak díky této neuvěřitelné náhodě máte i vy dnes možnost ochutnat jedinečnou plnou chuť Innis&Gunn.
Více o pivovaru Pivovar Innis & Gunn