Příběh Tripel Karmeliet
Tripel Karmeliet je pivo, které je vařeno autenticky podle receptu z roku 1679 z klášteřa Carmelite. Je v něm popsáno použití tří základních druhů obilí: ječmene, pšenice a ovsa. Název Tripel Karmeliet tudíž odkazuje jak na původ, tak na druhotnou fermentaci v láhvi.
Země původu | Belgie |
Pivovar | Bosteels |
Způsob kvašení | Svrchní kvašení |
Druh piva | Belgické Ale |
Pivní styl | Tripel |
Příchuť piva | Bez příchutě |
Obsah alkoholu | 8,40 % |
Chuť piva
Říz
Plnost
Sladkost
Hořkost
Říz
Plnost
Sladkost
Hořkost
Silný ejl nádherně zlatavé neprůhledné barvy. Má obrovskou pěnivost. Pěna lehounce opadává, přičemž lehce kroužkuje a zůstává na hladině. Přes pěnu se line výrazná vůně citrusů, květin a hřebíčku s koriandrem. Chuť je jemně nahořklá, ale spíše sladší. Vystupují v ní pomeranče, kvasnice, koriandr a opravdu jemná lihovost. Doznívání je kořenitě hořké s náznaky citrusů a kvasnic. Vyšší říz přidává na pitelnosti, ale pozor, je to silák!